Vårt kök

Nybakat färskt bröd Foto: Created by Freepik Foto: Created by Freepik

Maten är en stor del av barnens vardag. Vi har en hög nivå på våra kök och alla våra kockar är utbildade. Att det finns ett samarbete mellan barnen och köken ser vi som en självklarhet i barnens vardag.

Vi serverar en varierad, god och näringsriktig mat varje dag och skapar vår matsedel enligt Haninge kommuns riktlinjer. Detta säkrar vår kvalité. Barn med specialkost serveras alltid något liknande.

Socker

Allt onödigt socker som exempelvis pulversoppor, pulverkrämer, juice och O'boy serveras begränsat och efter kommunens riktlinjer. Köken gör sina egna krämer av frukt och bär och är mycket försiktiga med socker då.

Ekologiskt och kravmärkt

Yoghurt och fil köps endast naturella och ekologiska och serveras med bär eller olika sorters flingor eller hemgjord müsli. Brödet bakar vi själva liksom all mat lagas från grunden (med några få undantag) med så mycket ekologiska och kravmärkta produkter som möjligt.

Senast uppdaterad: 20 september 2018